Etiketler

18 Nisan 2013 Perşembe

Örgü Battaniye ve Yelekler


Lise'ye giderken örmüştüm bu battaniyeyi.Bu örnek çok hoşuma gider.O zamanlar bebek yelekleri,şapkalar falan yapardım aynı örnekten.Oyuncak yapmaya başladığımdan beri örgü örmeyi özler oldum.









Bu da teyzesinin fıstığı.





6 yorum:

  1. evet çok eğlenceli bir örnekti

    YanıtlaSil
  2. Nasıl yapılıyor ki bu örnek. Ben bilmiyorum hiç. Merak ettim. Elimde birikmiş fazla ipler var. Battaniye yapabilirim aslında.Tığla mı şişle mi ? Veya örneğin adı nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örneğin adını bilmiyorum ama yapılışı çok kolay.Şişle örülüyor.3 ilmek düz örüp 1 ilmek örülmeden geçiriliyor şişe.İlk sıra bu şekilde tamamlanıyor.Arkasını ters örüp ilmeğe geçirmediklerimizi yine geçirmeden devam ediyoruz.3. sırada 1 ilmek örüp 1 ilmek boş geçirip 3 ilmek örerek devam ediyoruz.Yani çapraz geliyor örülmeden geçirilen ilmekler.

      Sil
    2. teşekkür ederim deneyim bakalım vakit bulunca.çok şeker görünüyor. elimde yarım işlerim var.toparlayınca artan iplerden battaniye yapmayı düşünüyorum.Ama şişle zor olacak gibi. Neyse denemeden konuşmayayım :))

      Sil
    3. Aslında örnek çok kolay,gerçi benim ördüğüm bebek battaniyesiydi.Siz büyük örerseniz bitmesi zor olabilir.Kolay gelsin şimdiden.

      Sil