Etiketler

12 Nisan 2012 Perşembe

Kızılay Alışverişim (Hobi Alışverişi 1)



Uzun zamandır Kızılay'a gitmemiştim.Dün birden aklıma geldi ve çıktım yola.Ufak tefek bazı eksiklerim vardı.Sözde fazla bir şey almayacaktım ama yüncülere gidipte eli boş çıkmak mümkün mü.Ben Kızılay'a gidince ilk uğradığım yer Erdoğan Düğme'dir.Önce oraya gittim her zamanki gibi.Daha sonra Moda Düğme,Karademir,Yiğit Düğme ve Şık Düğme'ye uğradım.Zaten adam gibi yüncüler onlar.Diğerlerinde incik boncuk yok,sadece yün var.Saydıklarımın içinde en çok çeşit Erdoğan Düğme'de var.İçlerinde en pahalı ama en güzel olanı orası.Fiyatları uygun olan ise Karademir.Hem çalışanları da güler yüzlü,ilgili.Yüncülerle işim bitince 1 milyonculara da uğradım.Bazen çok ilginç şeyler olabiliyor oralarda da.Gelelim ganimetlerime;

Bunları çok seviyorum ben.Her yere uygulayabilirsiniz.Ben bir aralar bolca mandallara takmıştım.Hediye paketlerine takılabilir mesela.Hoş durabilir.Nazar boncuklu olanları Moda Çarşı'da ki çiçekçiden aldım.Diğerleri ordan burdan karışık.

Burada sticker,not defteri var.Olmazsa olmazlarım.Her çarşıya çıkışta mutlaka sticker alırım.

Ponponlarım bitmişti.Yüncülerde de istediğim boyda yoktu.Bende bir kırtasiyeye girip sordum ve tam aradığım renk ve boyutu buldum.150 tane vardı paketin içinde.Hepsini aldım.Sonra renkli boncuk aldım bolca.Makrome boncuğuymuş adını yeni öğrendim.Ponpon ve boncukları bereket kuşu yapımında kullanıyorum.Peçete halkaları aldım boy boy.Yapışkan kağıtlar,Renkli taşlar,buzdolabı süsleri ve yumurta şeklinde teneke kutu.

Luigi ve Minnie aynaları yeğenlerime aldım.Diğer buzdolabı süsleri minyatürlerimde kullanmak için aldım.

Bu şirin zıpzıplar çok hoşuma gidiyor.Odamda pinokyo olanı vardı.Bunları da aldım görünce hem ucuz geldi hemde şirin geldi gözüme.Tanesi 1,5 lira.Renkli tüylerle kızılderili bebek yapmak istiyorum onun için aldım.


Arkadaki çimenler çok hoşuma gitti bende yeşil tonları ve beyaz vardı.Bu renkleri ilk defa gördüm.Strafor topları aldım ama daha aklımda bir fikir yok ne yapacağımla ilgili.Yün fazla alamadım taşıyamam diye.Sadece bende olmayan mor renkten aldım 6tane.

Bir sürü boncuk alınca bir de kutu aldım onlara.Bu kutulardan bende o kadar çok var ki.Ama her yeni malzeme aldığımda yeni bir kutu ekleniyor dolabıma.

Son olarak bu matruşka bebekleri aldım Berke için.Takmış bu aralar matruşkaya.Almazsam olmazdı.Yoksa benimkiler elden gidecekti.


25 yorum:

  1. Very cute little trinkets. I love the buttons most. Also the matrioskas are very cute, especially the last tiny ones.
    Thanks for sharing.
    Hugs

    YanıtlaSil
  2. Siz de benim gibisiniz.Yüncülerin önünden geçemiyorum.Hele Eminönü'ne gidersem kendimi kaybediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Eminönü bambaşka bir yer orada bende kendimi kaybediyorum.

      Sil
  3. Allah bereket versin canım.bak şimdi! Neler çıkacak bunlardan diye bir merak sardı beni hadi bakalım bekle dur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Valla bende merak içinde bekliyorum bakalım neler yapıcam.

      Sil
  4. Maşallah, hepsi birbirinden güzel.
    Alışveriş keyifli ama eve gelip alınanlara bakmak en keyiflisi:)
    İyi günlerde kullan canım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım.En keyiflisi de yerlerine yerleştirmek.

      Sil
  5. Cıvıl cıvıl bir alışveriş olmuş, oh ne güzel:)

    YanıtlaSil
  6. Çok neşeli bir alışveriş olmuş. Güle güle kullan. Allah hayal gücüne bereket versn. ;)

    YanıtlaSil
  7. oooooo sen benden delisin bu alışveriş konusunda, süpersiz :D
    İstersen ve tabiki müsait olduğunda bir gün seninle Kızılay ya da Ulus'ta buluşabiliriz nasılsa aynı yerleri ziyaret ediyoruz, (aman allahım oraları düşünemiyorum ikimiz ve alışveriş waavvv :D) hem de tanışmış oluruz ne dersin :D

    Bir de bu aldıklarını nasıl değerlendireceksin merakla bekliyorum vallahi, hepsini güzel günlerde kullan inş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevinirim hatta bende dün senin resimlerine bakarken aynı şeyi düşündüm.Ama nisanın sonunda Didim'e gidiyorum dükkanımız var orda.Ekim'e kadar ordayım maalesef.O yüzden bu kadar çok aldım malzeme.Dönünce çok sevinirim buluşursak.Özellikle Ulus olursa daha iyi olur.Ben oraları senin kadar iyi bilmiyorum.Sevgiler.

      Sil
    2. Didim mi? bizim de yazlık var her yaz gideriz oraya :D süper tesadüf bence :D

      Bu arada sen nezaman müsait olursan bana mail at gidelim ulusa canım, haftaya hafta içi bir gün gidelim istersen, sen Didim e gitmeden... Mailleşelim güzelleşelim canımin içi :D Sevgiyle kal oyuncakcım ve hobicim benim :D

      Sil
    3. Yaa ne güzel tesadüf.Bu arada alışveriş limitimi aştım.İnşallah Didimden dönünce görüşebiliriz.

      Sil
  8. ay ay ay öyle uzun zaman olduki şöyle mağaza mağaza gezip hobi malzemesi almayalı.genelde ev ve kızım için alışveriş yapıyorum.biraz büyüsün başlıycam inşallah.hepsi çok harika.iyi günlerde kullan canım. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Kaç yaşında minik kızınız kıyamam ona ben.İnşallah beraber gezeceğiniz günler de gelir.

      Sil
  9. Nice buy's, i am sure you gonna make lots of nice projects with them.
    Hugs
    Maria

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Maria.I don't know what to do with them.I will share when I finish.Hugs.

      Sil
  10. Ooooo ne güzel şeyler almışsınız. Uzun zaman oldu Kızılaya gitmeyeli. Benim küçük kız biraz daha büyüsün gidip hobi mağazalarını gezmek istiyorum. :)

    Strafot topları nereden aldınız acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bende uzun zamandır gitmemiştim iyi oldu.Şık düğmeden aldım topları.Tanesi 75 kuruşa.

      Sil
  11. Ayy Pınarcıım çok alemsin sen ya :)) ne şirin bir alışveriş bu böyle..beni de götür buralara bir gün...Hatta Didime'e kaçır beni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Götürürüm canım sen iste yeter ki.Didime de gel.

      Sil
    2. :(( ben sanırım yine işe gidip geleceğim böyle yıllarca...

      Sil